• Grafische vormgeving: Diverse vormen
  • Autonome kunst: De autonome kunst van Vaine is volledig gebaseerd op creatieve vrijheid,

    een eigen visie, emotie en ideeƫn. Komt deze toevallig overeen met jouw zienswijze,
    dan berust dit op louter toeval.

1. Grafische vormgeving

Grafische vormgeving zie je dagelijks terug. Zowel in de commerciƫle hoek als in je directe omgeving. Vaine geeft graag illustratief vorm.

2. Autonome Kunst

Titel: Denken uitbesteden

Influencing heeft altijd al bestaan. De invloed van influencers op ons denken en handelen, en de vraag of we nog wel kritisch genoeg zijn in het volgen van deze influencers. Maar zijn het wel de influencers waar we ons over verbazen? Eens werd je al geloofd om je blauwe ogen. Zou het inmiddels een natuurlijke evolutie van onze behoefte aan begeleiding zijn. Het is best verontrustend, hoe gemakkelijk we deze digitale gidsen omarmen zonder echt te begrijpen waarom. Zijn het hun charisma, hun stijl, hun vermeende expertise? Of is het gewoon gemakzucht? Het lijkt erop dat we steeds meer geneigd zijn om ons denken uit te besteden aan anderen, om blindelings te vertrouwen op wat er op ons scherm verschijnt, zonder zelfs maar een moment te nemen om te reflecteren op de waarheid ervan.

De vierluik 'Denken uitbesteden' biedt een moment van bezinning, een kans om te pauzeren en na te denken over de rol die moderne orakels spelen in ons leven. Waarom laten we hen toe om ons denken te beheersen? Is het gemakkelijker om de stroom te volgen dan om tegen de stroom in te zwemmen?

Maar wat vooral zorgen baart: Wat doet dit met onze creativiteit!
Het is tijd om wakker te worden uit onze digitale sluimer, om ons bewust te worden van de invloed die we anderen toestaan over ons te hebben. Laten we onze eigen stemmen vinden, onze eigen waarheden ontdekken en ons niet laten leiden door de schijnbare perfectie van de online wereld of altijd maar denken dat een enkeling alle wijsheid in pacht heeft.

Ter info: Luik 4 is in ontwikkeling.