Blog, Copywriting

Meters maken met schrijven

Een blog over mezelf.

Ik sta als persoon niet zo graag in de picture. Wel wat betreft mijn werk, daar pronk ik dan volop mee. Maar continue met mijn gezicht op de voorgrond, nee dank je. Als binnenkomer meteen mijn hoofd bovenaan deze pagina plaatsen, daar heb ik maar weer vanaf gezien. Om nu elke keer als ik deze blog zou delen, ook weer pontificaal met mijn grijs/groene kijkers als eerste bij iedereen in het scherm te belanden, dat is net zo griezelig als een druiperige horrorfilm met een half dichtgeknepen oog van achter een kussen bekijken. Beter is het om eerst iedereen maar even voor te bereiden op wat komen gaat.
Dat mijn portret hieronder dan voluit te bewonderen is, zal bij een aantal mensen inslaan als een bom. Ik weet dan ook zeker, dat er nu een aantal mensen van hun stoel rollen. En dan niet zozeer vanwege mijn uiterlijk. Althans dat hoop ik.
En ben jij nu net een onbekende van me, dan snap je totaal niet wat ik hier allemaal aan het bazelen ben. Een korte uitleg is dan wel even op zijn plaats en zeker ook geschikt voor bekenden. 

Foto laten prijken aan de digitale muur.

Parttime ben ik met veel plezier werkzaam als content creator bij een softwareleverancier en tot nu toe heb ik altijd mijn snor goed weten te drukken als het aankwam op het plaatsen van b.v. een profiel foto op een website. ‘Snor drukken’ is echt figuurlijk bedoeld, niettemin ik kan ten slotte goed uit de voeten met Photoshop. En op de socials wist ik me altijd net zo te positioneren, dat het leek alsof er tijdens het nemen van een foto, net iemand per ongeluk voor me stond. En klagen deed ik niet. Ik was altijd alleen maar trots op mezelf, dat het me weer gelukt was. Overigens waarschuw ik degene die zojuist net naast hun stoel zijn beland: jullie denken nu mijn vinger te hebben, maar naar die hand kunnen jullie fluiten.
Maar nu is het dan toch echt zover, ik stel me inclusief foto tentoon aan de online wereld:

Pronken met jezelf.

Al heel wat jaren draai ik mee in de wereld van illustreren en vormgeven. Maar er was één passie, die ik uit het oog was verloren. En dat is schrijven. Een paar jaar geleden ben ik dan ook begonnen aan een graphic novel, zodat ik twee passies samen kon voegen. Dan kan je denken dat ik maar wat rond bazuin, want dat boek ligt nog steeds niet in de winkel. Maar dit is het enig langlopende project, waar ik wekelijks gepassioneerd aan verder werk. En geloof mij maar, met al die creatieve bedenksels die ik elk moment van de dag alleen al produceer buiten opdrachten om, dan is het eigenlijk wel bewonderenswaardig dat die thriller met illustraties steeds verder ontwikkeld wordt. Ik bedenk me dan nu dat het schrijven en illustreren van dit boek juist zorgt voor rust in mijn overlopend fantasierijk brein. Ken je die kleurboeken voor volwassenen nog van een paar jaar geleden? Nou, dan hoef ik je niets meer uit te leggen.
Maar dat is nog steeds geen reden om ineens deze blog te schrijven.

Waarom bloggen?

Met enige regelmaat schreef ik al teksten voor mijn werkgever en diverse verenigingen wisten me ook al te vinden. En altijd gaf me dat een voldaan gevoel. Het intensief mijn hersenen kneden door het schrijven van teksten is te vergelijken met de endorfine die vrij komt bij het eten van chocolade. Dus in mijn geval nog gezonder ook! En dan heb ik het nog niet eens over de positieve reacties nadien. En dan niet alleen die van mijn ouders, die altijd al vooraan stonden als ik weer eens mentale ondersteuning nodig had bij een uitvoering, wedstrijd, optreden of uitreiking etc. (Hoi mam en pap, app me straks even wat jullie van mijn allereerste blog vinden.)

Laten we eerlijk zijn, complimentjes zijn gewoon verslavend. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond. En net als ieder ander geniet ik daarvan. Het is niet alleen bewezen bij kinderen of je hond of kat, maar zeker ook voor volwassenen.

Complimentjes smaken naar meer.

Niet alleen die complimentjes smaakten bij mij naar meer, maar zeker dat schrijven. Door een toffe kans is inmiddels de eerste copywriting cursus dan ook succesvol afgerond. En net in die zelfde week, kreeg ik vanuit het management te horen, dat er geblogd moest gaan worden. Dit staat nu lomper geformuleerd dan ik bedoel. Maar een beetje opvallend was het wel, dat het moederbedrijf startte met bloggen en ondertussen kreeg ik de mogelijkheid om het schrijven van blogteksten in mijn schoot geworpen. Want dat is het, weer een kans om bezig te zijn met één van de leukste dingen in het leven.
Dus werd het tijd om eens op onderzoek uit te gaan. En ik kwam al snel tot de conclusie dat bloggen niets te maken heeft met influencer achtige taferelen. Maar dat je er eigenlijk niet meer onderuit komt om als bedrijf/persoon te gaan bloggen. Het is gewoon een marketing tool om jezelf in de picture te krijgen. In mijn geval vooral om ongegeneerd meters te gaan maken met schrijven.

Artiest of niet.

Kom ik nu vanzelf weer terug op mijn foto. Niet iedereen hoeft er overigens blij te zijn met mijn foto. Maar eigenlijk vind ik zelf, dat ik best gezien mag worden. Niet vanwege de looks, maar gewoon omdat ik er mag zijn als mens en artiest. Ja zeker, artiest. Waarom zou ik me als vormgever, illustrator en copywriter geen artiest mogen noemen. Ben je alleen maar een kunstenaar als je werk eens in een galerie of museum heeft gehangen? Of een artiest als je een hit scoort? Nee natuurlijk niet. Maar als jij dat wel vindt, dan heb ik me gelukkig in deze blog toch maar mooi aan je tentoongesteld. Mag ik me evenwel een kunstenaar/artiest noemen.

Meters maken voor Copywriting.

Die meters gaan er komen. Via deze blog is een start gemaakt. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Daarbij hoort natuurlijk ook een website. Met een pagina speciaal ingericht voor copywriting:
Er valt namelijk geld te verdienen aan teksten. Niet zozeer voor mezelf, maar juist de opdrachtgever zal er beter van worden. Alleen weet ik toevallig welke toetsen het beste gebruikt kunnen worden.
Dit is heel erg recht door zee, maar die eerlijkheid daar draait het om met het schrijven van de juiste teksten. En dat wil jouw doelgroep of lezer ook.  Ze zitten er niet op te wachten dat je ze begrijpt, maar ze willen juist begrepen worden. Vaine Copywriting.

Plaats gerust een reactie hieronder. En zoals eerder omschreven, ben ik verslaafd aan complimentjes. Opbouwende response wordt natuurlijk ook gelezen en zeker zo gewaardeerd om als copywriter serieus genomen te worden.

Monique
Vormgever | illustrator | copywriter bij Vaine.

Vaine Copywriting.

Schrijf je hier in voor Vaine blog nieuwsbrieven.

Gerelateerde Blogs

25 reacties op “Meters maken met schrijven

 1. Monique schreef:

  ❤️ Dank jullie wel allemaal voor die toffe reacties hier en via andere kanalen. Gelukkig kreeg ik ook een enkele opmerking om mee aan de slag te gaan. Maar of minder karakters me gaat lukken! Dat wordt een zware beproeving. In de volgende blog ‘Koning aardbei ontkroond’ kan je zien of het me gelukt is.

 2. Bram Mommers schreef:

  Hi Monique,

  Leuk en uitnodigend geschreven. Goed gedaan! Enige kritiek nootje zou de lengte zijn. Mensen zijn luie donders, lezen alleen nog maar de eerste 255 karakters. Verder hartstikke leuk!

 3. Mariëlle schreef:

  Hey Monique, wat ontzettend leuk om te lezen dat je dit ( naast alles wat je al doet) ook nog gaat doen . Het leest heerlijk weg en ga je zeker volgen!!

 4. Vincent schreef:

  Heel mooi geschreven Monique. En duidelijk no-nonsense stuk over jezelf. Mensen die je kennen die zullen ook alles kunnen plaatsen.

  Grtz Vincent

 5. Piet Raaijmakers schreef:

  Duidelijk en helder geschreven Monique. Ik ga zeker je blog volgen!

 6. Roel Seegers schreef:

  Leuk dat je je creatieve portfolio nu ook met copy uitbreidt. Dat gaat je goed af. Veel plezier met meters maken!

 7. Maartje Wesel - Bekink schreef:

  Chapeau lieve Monique met deze sterke première! Blijf jij dat podium maar betreden, je bent een graag gezien Artiest met een prachtige blik 🙂

 8. Roel Dirksen schreef:

  Wauw! Ik was steeds benieuwd naar wat er in de volgende zin zou staan. Stoer dat je je zo kwetsbaar opstelt. En p.s. je hebt z’n leuke en positieve uitstraling altijd! Ik ga je zeker volgen!

 9. Ilse schreef:

  Mooi geschreven Monique. Ik ben benieuwd naar je volgende blogs. Heel veel succes!

 10. Jan schreef:

  Mooi geschreven Monique. Een blog waarin je wordt meegetrokken en welke zelfs op een of andere manier comfortabel aanvoelt.
  Super gedaan en niks meer aan doen

  Groetjes, Jan

 11. Marja de Korte schreef:

  Dag Monique, ik ben de dag gestart met je blog, dat betekende het weekend in met een glimlach. Mooi geschreven! En dat van die foto’s heb ik nooit begrepen je hebt een hartstikke fotogeniek gezicht dus die snoet mag van mij groter, en meer in beeld!

 12. Hella schreef:

  Hey Monique,
  Dit ben jij helemaal!! Mooie blog, zo helder beschreven wat jou bezighoudt. Leuk om te mogen lezen. Succes met al die leuke projecten!

 13. Lara schreef:

  Goed bezig Monique! Knap dat wat je denkt, je zo goed op kunt schrijven, ben benieuwd naar wat je nog meer gaat maken.
  Ennn de foto mag nog best wat groter, maar een mooi eerste stapje 🙂

 14. Saskia Rooijakkers schreef:

  Heerlijk en eerlijk Monique! Je looks mogen er zeker wezen en jij bent als mens ook heel mooi! Ik kijk uit naar je blogs

 15. Marjolein Kolen schreef:

  Je hebt duidelijk aanleg om op een pakkende manier te schrijven. Dat doe je op jouw manier, eerlijk en dicht bij jezelf.
  Ben benieuwd naar je volgende blog.

 16. Marjelle schreef:

  Mooi dat je jouw schrijfpassie op deze manier vormgeeft. Ben wel benieuwd naar de volgende blogs.
  Heel veel succes ermee!

 17. Maarten Leemans schreef:

  Ziet er goed uit Monique. Je schrijft echt met een authentieke eigen stijl voorzien van het nodige zelfinzicht met een vleugje zelfspot. Die foto van jezelf is helemaal okee. Het leest lekker weg en nodigt uit naar meer. Ga zo door zou ik zeggen!

 18. José schreef:

  Geweldig Monique zo knap de manier van schrijven. Zo duidelijk en wat de foto betreft die mag bovenaan de blog. Fantastisch.

 19. Jolande schreef:

  Hoi ARTIEST.
  Ja bewust met hoofdletters. Benieuwd hoe jij je eigen laat zien in deze blog, de eerste die ik ga volgen.
  Misschien bovenaan een foto met alleen je grijs-groene kijkers?

 20. Manou schreef:

  Super lekker geschreven Monique! Fijn te horen dat je met passie de dingen kunt doen die je gelukkig maken!
  Super! Ik blijf je zeker volgen!
  Lieve groetjes,
  Manou

 21. Albertine schreef:

  Super leuk om te lezen Monique. Wist trouwens niet dat je zo van schrijven houdt. Al dat andere is natuurlijk allang bekend maar echt met deze foto sta je er helemaal goed op!! Succes met de volgende blogs

 22. Marleen Vorster schreef:

  Wat een heerlijke ‘Coming out’! Mooi ook bij jezelf gebleven. Je hebt veel te vertellen en die ruimte neem je ook in je tekst. Leuk om echt meegenomen te worden in je gedachten stroom. Ik lees graag meer van je.

 23. Melanie schreef:

  Wat gaaf om je eerste blog te lezen. Je kon het niet zien maar heb met een grootte glimlach gelezen. Erg leuk hoe je schrijft, daar hou ik wel van. En dan foto…. Leuk!
  Ga zo door ben benieuwd naar je volgende blog
  Groetjes Melanie

 24. Pascal schreef:

  Hey Monique,
  Wat heb je dat ontzettend leuk en grappig gedaan. Niet dat ik anders van je had verwacht, maar toch.
  Ik ga je blog zeker volgen! Leuk dat ik een van de eersten mocht zijn, die het mocht lezen, bedankt!
  Groetjes van mij.

 25. John van de Pol schreef:

  Good busy Monique!

  Dit is een mooi en duidelijk verhaal.
  Bij deze een virtuele veer voor in je ….. 🙂

  Groet>
  John

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *