Blog, Copywriting

Koning Aardbei ontkroond

Een blog over de smakelijke aardbei.

Zodra je ’s ochtends je ogen open doet en je hoort de eerste vogeltjes kwetteren om het hoogste lied bij het krieken van de dag, dan kan je al niet meer op die wekker wachten om eindelijk die gordijnen open te mogen zwiepen. Ondertussen je ‘fingers crossed’ of de lentestralen al in de starthouding klaar staan om je huid te prikkelen en te porren. Zodat je met een stralende glimlach van oor tot oor je heerlijk uitrekkend en al nestelend het fonkelende zonnetje langs je lijf omhoog laat kruipen, terwijl je met volle teugen de frisse ochtendgloren op kan gaan snuiven. Dit laatste mits je natuurlijk met het raam open slaapt.

Maar in ieder geval ziet de wereld er dan meteen een stuk vrolijker uit. Mijn dag kan dan al niet meer stuk. De start van specifiek dit jaargetijde, waar je vanaf het begin tot het eind volop van wil genieten. Je kan niet wachten tot je ook daadwerkelijk je huiskamer kan verplaatsen naar buiten. Jammer genoeg lukt het me nog niet al starend de eerste groene blaadjes aan de bomen en haag te laten ontkiemen. Maar als die enorme groene golf tot uitbarsting komt, dan breekt ook het moment aan om de Hollandse zoete aardbei in grote getale in te gaan slaan.

Zoeter dan zoet.

Wist je dat deze sappige lekkernij het minst aan fruitsuikers in zich heeft. En zoeter kan gewoon niet! Dus zet die bak naast je neer en lanceer de godganse dag een aardbei linea recta je mond in. Vergeet niet om je tanden in die rood sappige vrucht te zetten, zodat de intense smaaksensatie nog veel beter op de smaakpapillen van je tong tot zijn recht komt.

Nu lijk ik gewoon een influencer! Ik kan je verzekeren, dat de kans hierop nihil is. Maar ik kan me niet indenken dat ik iemand zo ver moet zien te krijgen om aardbeien te gaan eten. Je houdt ervan of niet. Alhoewel, ik kan me van dit laatste geen voorstelling maken.

Ben jij nu een aardbei-kroontjes-snijder of ben jij een aardbei-kroontjes-bijter?

Is het je al eens opgevallen tijdens het afsnijden van het kroontje hoeveel aardbei je in de groenbak laat verdwijnen? En als je een bijtertje bent, dan heb je dat al helemaal niet eens in de gaten.

Sinds kort kan ik zeggen dat ik een aardbei-kroontjes-pikker ben. Heel eerlijk, ik heb nooit beseft dat er een handig knijpertje bestaat om heel behendig de aardbei van het kroontje te ontdoen. In werkelijkheid wordt deze handige tool een aardbei-ontkroner genoemd, de benaming kroontjes- pikker komt uit mijn eigen koker. Eigenlijk had ik trouwens aardbeien-knijpertje bedacht, maar dat klinkt meteen zo minder spannend.

Aardbei kroontjes pikker

Het is misschien ook wel een dingetje wat je cadeau moet krijgen en zelf niet zo snel gaat kopen. En wat geef je dan als antwoord als iemand je vraagt wat je voor b.v. Moederdag hebt gekregen? Geef iets maar eens een benaming, waarvan je van het bestaan niet eens op de hoogte was.

Groot voordeel.

En werkelijk waar, alleen het groene kroontje wordt tussen de tandjes van het knijpertje beet gepakt en probleemloos zonder vruchtvlees verwijderd. Met als enorm voordeel, dat er veel meer aardbei overblijft om van te genieten.

Monique.
Vormgever | illustrator | copywriter bij Vaine.

Denk je met minder suiker eten niet meer bourgondisch te kunnen genieten, kijk dan eens bij Suiker_vrij_tour op Instagram.

Vaine Copywriting

Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe blog,
schrijf je dan hier in.

Gerelateerde Blogs

6 reacties op “Koning Aardbei ontkroond

 1. Hella schreef:

  Ik hou ook van aardbeien! Hmmm!
  Nooit van het pikkertje gehoord. Zo leer je nog eens wat!

 2. Finn schreef:

  Wauw, je schrijft mooi verbeeldend en prettig. Ik ben benieuwd naar meer werk van je.

 3. Wendy schreef:

  Al jaren steek ik met een ordinair schilmesje schuin onder de blaadjes in de aardbei. Zelfde effect en schilmesjes genoeg, want ja….waar laat je nu weer zo’n aardbei-pikker. Niet te vinden als je hem nodig hebt!

 4. Albertine schreef:

  Geweldig geschreven het water loopt me al in de mond.

 5. Jolande schreef:

  Oh zo’n knijper heb ik al jaren. Ziet er iets anders uit maar echt iedereen in huis gebruikt dit.

 6. Caro schreef:

  Ja! Ik ben om!
  Ik wil ook een aardbei ontkronings knijpertje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *