Blog, Persoonlijk

Gun ieder kind een glimlach

Wanneer je mijn vorige blog gelezen hebt, dan ben je niet alleen op de hoogte over de werkwijze van mijn brein, maar ook dat het voor de feestdagen niet altijd nodig is om dure cadeaus in te slaan. Dit jaar een goed moment om daar eens bij stil te staan. Voortbordurend op de vorige blog is er alweer een volgend idee ontwikkeld. Hierbij centraal: niets is mooier dan iemand anders iets gunnen.

Uitdaging

Nog niet zo lang geleden kon je via de socials van de ene challenge naar de andere scrollen. Bij wijze van spreken verrekte je in corona tijd bijna je nek, als je net als een stokstaartje je nek zo ver mogelijk uit stak om zeker te weten dat je van alle uitdagingen op de hoogte zou zijn. Het was op zich al een challenge om in je vrije tijd alle battles via social media te volgen, laat staan aan te gaan.

Saamhorigheid

Budget cadeau tip.
Mail voor evt. instructies.

En misschien bevaar ik niet de juiste kanalen, maar het lijkt dat we in een tijd zijn beland dat we onze wenkbrauwen gelukkig niet meer hoeven te epileren, om het ‘volle verbazing standje pierrot’ weer eens weg te werken. Want laten we eerlijk wezen, er werden wel hele vindingrijke challenges verzonnen.

Wellicht mis ik een voelspriet voor uitdagingen. Of is een challenge eigenlijk alleen maar aan corona verbonden? Zou het de saamhorigheid zijn die ons met elkaar verbond. Of is er meer…

Terwijl ik deze blog zit te typen ben ik toch maar eens gaan googlen. Het zal je misschien niet verbazen, maar er zijn gewoon giga veel blogs en websites met uitdagingen. Speciaal voor b.v. een vriendenuitje of familiedag.

Train die wangspieren op topniveau

Waarschijnlijk hebben we met zijn allen op zijn tijd een verlangen naar een ‘doe eens gek’ momentje. Zeker als je eens gewoon behoefte hebt aan wat extra aandacht. Geef maar toe, iedereen zit wel eens om aandacht verlegen. Maar moet dit dan altijd gedeeld worden? Zou het dan niet zo moeten zijn dat we diverse challenge deelnemers in bescherming moeten nemen? Tegen gekke uitspattingen bedoel ik dan.

Nu ik er eens over nadenk, waarom?
De wereld is tegenwoordig al zo somber. Eigenlijk is het wel goed dat we met zijn allen eens uit de band springen. En verspreid die uitspatting vooral volop. Zorg dat die mondhoeken maar weer eens omhoog komen bij iedereen in je omgeving en verspreid dit bericht tot in de treuren online. Voor je het weet bekijken we met zijn allen de wereld vanachter een zonnebril, vanwege die wit glimmende tandpastagloed die om ons heen verschijnt. Want er ontstaat nu eenmaal een glimlach wanneer je die wangspieren maar genoeg traint.

Ik voel hier een uitdaging aankomen!

Wie er in een minuut de meeste glimlachjes tevoorschijn kan toveren.

Kom maar op. Laat de complete community weer eens een beetje spierpijn in de wangen voelen, laat ze maar eens zien wat jij in huis hebt. Deel dit dan natuurlijk met #meesteglimlachenin1minuut.

Natuurlijk ga je dit niet doen

Sta je niet zo graag in the picture, dan ga je dit in ieder geval niet doen.

Even terugkomend op het onderwerp: Saamhorigheid. En daaraan toevoegend de tijd van het jaar: feestmaand december.

Ben je ook niet een klein beetje te porren voor een challenge?

Als een ‘doener’ kan je heel makkelijk aan de slag op de achtergrond. Je hebt misschien alleen een beetje even sturing nodig. Ik wil je daar wel bij helpen.
Je zou er dan zelfs een goed doel aan kunnen hangen, stiekem kneed ik nu de emotionele kant van je hersenen. Ik doel nu op het ‘iets overhebben voor de medemens in deze donkere dagen voor de feestdagen’. Maar dat voor later. Laten we eens kijken of jij het voor elkaar krijgt om iets solidairs te organiseren.

Download dit onderstaande voorzetje:

Download hier de start van #guniederkindeenglimlach.

Hierin heb ik een begin van een illustratie gemaakt. Jij tekent, fotografeert of schrijft weer een stukje verder en geeft dit kleine project weer door aan iemand anders, die fantasievol dit kleine kunstwerkje aanvult, etc. We weten inmiddels allemaal alle digitale tools wel te vinden om dit makkelijk voor elkaar te krijgen.

En nee het is niet veel werk om b.v. alleen een lijn eraan toe te voegen. Heel veel meer hoef je namelijk niet te doen. Het gaat erom dat het er net weer wat anders uit zien en de volgende die ermee aan de slag wil gaan, geprikkeld wordt om er weer iets aan toe te voegen. Desnoods ga je lekker nostalgisch aan de slag. Print het uit, en voeg er iets aan toe. En nodig je meerdere mensen thuis uit, dan maak je er meteen een gezellige avond van.

Je kan ervoor kiezen om dit privé te doen met familie tijdens b.v. de Kerstbrunch. Neemt niet weg, dat ik wel nieuwsgierig ben naar het resultaat. Mail me dan ook gerust het eindproduct door.

Delen geeft wel aandacht

Deel je de vooruitgang van je challenge juist wel met je sociale vrienden steeds online, dan zou je er meteen dat goede doel aan kunnen hangen waar ik het zojuist over had, toen ik op je emotie inspeelde.

Hoe mooi zou het zijn, als we met zijn allen tot een prachtig eindresultaat komen en er b.v. een download, poster of kaarten van laten maken. En deze dan met zijn allen aan de man gaan brengen. Het bereik is dan gigantisch. Met de opbrengsten ervan kinderen verblijden in een tehuis, buurthuis, vluchtelingenopvang etc. door sport en spel attributen te doneren.

Maar eerst:

Ga je voor optie A:

 1. Download deze challenge en start met je eigen vrienden- of familiegroep een reeks.
 2. Deel elke aanvulling online met #guniederkindeenglimlach en vermeld hierbij dat je met deze challenge opbrengsten voor sport en spel attributen hoopt te gaan doneren.
 3. Stuur het eindresultaat naar Vaine. Zodat deze zelfs opgenomen kan worden in de reeks van optie B.

Ga je voor optie B:

 1. Meld je via de socials aan bij Vaine om deel te nemen aan de Vaine reeks. Wij gaan ten slotte ook de uitdaging aan.
 2. Vaine roept je dan vanzelf online op om een toevoeging te creëren.
 3. Dan zal elke aanvulling online gezet worden met #guniederkindeenglimlach

Gun jij ieder kind een glimlach?

Dan kijk ik uit naar jouw inbreng in dit geheel. Niets is ten slotte mooier om een ander iets te gunnen in deze bizarre tijd. En wie weet kunnen we echt met zijn allen een vergeten generatie kinderen laten glimlachen doordat we echt iets fysieks aan kunnen bieden..

Monique.
Vormgever | illustrator | copywriter bij Vaine.

Gerelateerde Blogs

2 reacties op “Gun ieder kind een glimlach

 1. Shanna schreef:

  Helemaal tof, dat engeltje. Heb je een beschrijving ervan? Leuk initiatief ook. Succes daarmee.

  1. Monique schreef:

   ❤ Dank je wel voor je reactie Shanna.
   Het enige wat je nodig hebt is, krantenpapier, behangselplak/verdunde houtlijm/mengsel van water en bloem, satéstokje, versleten shirt, stukje stof en verf. Spuitverf is het meest praktisch, maar (acryl)verf aanbrengen met penseel kan natuurlijk ook. Maak eerst een lichamelijke vorm rond het stokje, dit doe je met krantenpapier en een lijmmengsel. Laat dit drogen. Breng daarna het jurkje aan met stof, wat je vast zet met het touwtje. Het jurkje verstijf je met weer dat plakmengsel (dikkere emulsie dit keer). Laat het in zijn geheel weer drogen en breng 1 of meerdere verflagen aan.
   Succes, Monique.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *